Tarta de Compostella
Degenen die soldaten van de tempel zijn, zijn van God.

Tarta de la Compostella de Santiago

De meest emblematische zoete taart van de Galicische gastronomie. Een dromerige bite
Deze taart behoeft slechts 5 ingrediënten. Deze taart komt van oorsprong uit de tijd dat men weinig geld had. Tempeliers leefden eenvoudig. Desalniettemin laat ze zich verrukkelijk smaken.
Benodigdheden
- 1 springvorm diameter 25cm en min 3,5 cm hoog
- 1 mal kruis van Sint James – vind je onderaan het recept om een mal te maken.
Ingrediënten
- 300 gr suiker
- 300 gr gemalen amandelen
- 4 eieren
- 1 citroenschil geraspt
- 50 gr poedersuiker
Bereiding
- verwarm de oven voor op 170 graden
- bakpapier in de springvorm – de zijkanten beboteren
- meng de suiker met de eieren en citroenschil tot ze wit zijn
- voeg daarna de gemalen amandelen toe. Meng dit alles tot je een dikke pasta krijg, zoals marsepein.
- Giet het in de springvorm en zet het in de oven voor 25 tot 30 min. Kijk dat de korst mooi licht . bruin en zacht krokant is.Laat het uit de oven afkoelen en haal het uit de vorm.
- leg het Santiagokruis op de cake en bestrooi de cake met poedersuiker.
